Министър-председателят на Израел Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври

...
Министър-председателят на Израел Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври
Коментари Харесай

Нетаняху ще атакува град Рафах въпреки засилващите се международни критики

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и съобщи нощес, че ще нападна град Рафах макар засилващите се интернационалните рецензии, че това е последното място за заслон за повече от 1 млн. души, избягали от войната в останалата част на Газа, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Израелската войска " ще продължи да работи против всички батальони на " Хамас " в цялата линия Газа - и това включва град Рафах, последната цитадела на " Хамас ", разгласи Нетаняху съгласно информация от неговия кабинет. " Който ни споделя да не организираме интервенции в Рафах, ни споделя да загубим войната ", акцентира той.

Това няма да се случи, съобщи Нетаняху, като призна, че натискът да се откаже от тези проекти идва от чужбина. " Но тъкмо когато интернационалният напън се ускорява, ние би трябвало да се обединим. Трябва да се противопоставим дружно на опитите за преустановяване на войната ", заключи израелският министър-председател.

Около 1,5 млн. палестинци потърсиха заслон в Рафах, което докара до огромно скупчване на хора в най-южния град в линията Газа, покрай границата с Египет. Има опасения, че възможни израелски офанзиви могат да доведат до всеобщи жертви измежду мирното население. Израел съобщи, че преди всяка атака ще изведе цивилните на безвредно място.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР